Nattmålsfjellet 297moh. Trugetur

FullSizeRender.jpg

Hei igjen! 😊

Dagene flyr og plutselig var det søndag igjen. Det har ikke blitt flere fjellturer siden turen på Stormheimsfjellet i 27 minus 🥶. Jeg kunne kjenne kulden i flere dager etterpå, så fjelltur har egentlig ikke fristet så mye etter turen dit. Kulden har satt seg i nord, men jeg kjente likevel et stort behov for å komme meg ut i dag.

Så mange minusgrader som det er nå og vind er ingen god kombinasjon. Slik som vinden har herjet rundt med snøen som ikke har ligget i le, ble skiene bortprioritert og truger valgt på dagens luftetur.

Truger var et godt valg i dag. Det meste av puddersnøen var blitt omgjort til nærmest skulpturer av kartong. Det er vakkert å se på, men helt håpløst når jeg skal gå på ski.

I dag hadde vi ikke så mye tid og siden jeg ville rekke mest mulig lys og samtidig ha fin utsikt gikk dagens tur til Nattmålsfjellet. Nattmålsfjellet er alltid en fulltreffer når jeg sliter med logistikk og vil ha fin utsikt. I utgangspunktet går jeg alltid fra Kattfjordeidet når jeg skal dit, men i dag valgte vi gå opp fra Ersfjordsiden. Det er brattere, men kortere enn å starte fra Kattfjordeidet og du har fin utsikt ut mot Ersfjorden helt fra start, noe du ikke får om du går opp fra den andre siden.

Det blåste voldsomt i dag også, så det var bare å komme seg raskt opp og enda raskere ned igjen. Vi kunne se flere trugespor mellom kartong, pudder, stein og isskare, så selv om vi ikke så mer enn en skigåer på turen, var det flere som hadde tatt samme tur tidligere på dagen.

Dersom du ikke har prøvd truger før, så anbefaler jeg prøve det. Det er artig, du slipper å gå gjennom snøen og dersom du legger litt penger i trugene kan du få truger med heloppløft og enkel festeordning for å ta av og på. Truger er også fint for de som ikke er så glad i å gå på ski, og helt perfekt i mellomsesongen før snøen får satt seg, men likevel såpass dyp at man går gjennom. Anbefales!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Det blåste godt 💨

IMG_3533.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Utsikt mot byen og Kroken alpinanlegg

FullSizeRender.jpg

Skare 😬 

FullSizeRender.jpg

Espen på toppen

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

På toppen i det som kjentes som stiv kuling 🌬💨 

FullSizeRender.jpg

Vindpakket snø (kartong 😬)

FullSizeRender.jpg

Trugene jeg anbefaler 👌 

IMG_3662.JPG

Takker Espen for turen

Klem fra Hege ☺️