Rundfjellet 768 moh (Lyngen)

Hei igjen ☺️ Fredag og lørdag hadde jeg guideoppdrag med topptur på programmet. Dette er et av mine produkter under kategorien turer på forespørsel.  Værmeldingen for helgen var mildt sagt trist. Mildvær, sterk vind og økt skredfare. På tur er jeg alltid opptatt av sikkerhet. Når jeg har folk med meg så ganger jeg det med 100, da skal værtfall ingen unødige sjanser tas. Dette gjelder uansett hvor ski og fjellvante mine gjester er.  Torsdags kveld ble det mye sjekking av værmelding og leting etter mulige topper for å finne best mulig forhold til turene våre.  I utgangspunktet holder jeg meg til Tromsø området, fastlandet, Kvaløya og Ringvassøya. Men, utfra værmeldingen fredag og hensyn til sikkerhet falt valget på Lyngen. Der ble Rundfjellet i Sør Lenangen valgt på grunn av vindforhold og at det er en topp man fint kan gå under 30 grader.  Jeg er fleksibel og nå som dagene har blitt lengre er det ingen problem og kunne ta turer ut til Lyngen også.  Rundfjellet har samme startsted som Stetinden og Bjørndalstinden. Turen fra Tromsø til fergeleiet på Breivikeidet tar ca 55 minutter. Fergeturen tar 20 minuttet og deretter er det ca 23 kilometer kjøring fra fergeleiet på Svendsby før skiene endelig kan tas på.  Alle de tre toppene er utrolig flotte, men på grunn av varslet faregrad var det kun Rundfjellet som var aktuell for oss fredag. Fjellet er ikke like spektakulært som nabotoppene, men nedkjøringen og utsikten er fantastisk i alle rettninger, blandt annet mot Nord-Fugløya, Reinøya, Vannøya og Storgalten mm. Turen starter i slakt terreng nær elven som kommer ned Bjørndalen. Det er hugd fin trase på nordsiden av elven der vi gikk, og vi hadde kun en litt brattere stigning like under 30 grader før det flatet ut på rundt 400 moh. Derfra kan man justerer seg inn på hvilken av de tre toppene man ønsker ta (se kartbilde lengre ned).  Vi gikk fra parkeringen i 12.30 tiden, da var det allerede begynt å klarne opp. De mørke skyene som lå ute i havet forsvant og vi hadde solen med oss hele dagen. For en flaks, og for en luksus!! 🙌🏼🤩 Det blåste ganske så friskt, men vi hadde vinden i ryggen så det var ingen problem. På toppen var det heller ikke ille. Men, likevel såpass friskt av vi valgte ta lunchen lengre ned. Snøen var fantastisk, særlig fra 5-600 moh. En skikkelig bonus det også, løst fint pudder på fast såle. På veien møtte vi en gruppe franskmenn som gikk flere runder kun for å få kjørt løssnøen i henget.  Vi hadde ikke sjekket fergeruten for returen, fordi vi ikke ville ha noe stress over oss. Men også her hadde vi maksimal flaks!! Vi rakk fergen akkurat i det den skulle til å legge fra kai 🙏  I bilen var det fornøyde smil og god stemning, alle var enige om at dagen hadde svart til langt over forventningene 🤩  Etter en så bra start , var det bare å krysse fingrene for at lørdagens tur skulle bli minst like bra.  Takker Cathrine, Thor-Inge, Sondre og Espen for turen 🥰

Hei igjen ☺️

Fredag og lørdag hadde jeg guideoppdrag med topptur på programmet. Dette er et av mine produkter under kategorien turer på forespørsel.

Værmeldingen for helgen var mildt sagt trist. Mildvær, sterk vind og økt skredfare.

På tur er jeg alltid opptatt av sikkerhet. Når jeg har folk med meg så ganger jeg det med 100, da skal værtfall ingen unødige sjanser tas. Dette gjelder uansett hvor ski og fjellvante mine gjester er.

Torsdags kveld ble det mye sjekking av værmelding og leting etter mulige topper for å finne best mulig forhold til turene våre.

I utgangspunktet holder jeg meg til Tromsø området, fastlandet, Kvaløya og Ringvassøya. Men, utfra værmeldingen fredag og hensyn til sikkerhet falt valget på Lyngen. Der ble Rundfjellet i Sør Lenangen valgt på grunn av vindforhold og at det er en topp man fint kan gå under 30 grader.

Jeg er fleksibel og nå som dagene har blitt lengre er det ingen problem og kunne ta turer ut til Lyngen også.

Rundfjellet har samme startsted som Stetinden og Bjørndalstinden. Turen fra Tromsø til fergeleiet på Breivikeidet tar ca 55 minutter. Fergeturen tar 20 minuttet og deretter er det ca 23 kilometer kjøring fra fergeleiet på Svendsby før skiene endelig kan tas på.

Alle de tre toppene er utrolig flotte, men på grunn av varslet faregrad var det kun Rundfjellet som var aktuell for oss fredag. Fjellet er ikke like spektakulært som nabotoppene, men nedkjøringen og utsikten er fantastisk i alle rettninger, blandt annet mot Nord-Fugløya, Reinøya, Vannøya og Storgalten mm.

Turen starter i slakt terreng nær elven som kommer ned Bjørndalen. Det er hugd fin trase på nordsiden av elven der vi gikk, og vi hadde kun en litt brattere stigning like under 30 grader før det flatet ut på rundt 400 moh. Derfra kan man justerer seg inn på hvilken av de tre toppene man ønsker ta (se kartbilde lengre ned).

Vi gikk fra parkeringen i 12.30 tiden, da var det allerede begynt å klarne opp. De mørke skyene som lå ute i havet forsvant og vi hadde solen med oss hele dagen. For en flaks, og for en luksus!! 🙌🏼🤩

Det blåste ganske så friskt, men vi hadde vinden i ryggen så det var ingen problem. På toppen var det heller ikke ille. Men, likevel såpass friskt av vi valgte ta lunchen lengre ned.

Snøen var fantastisk, særlig fra 5-600 moh. En skikkelig bonus det også, løst fint pudder på fast såle. På veien møtte vi en gruppe franskmenn som gikk flere runder kun for å få kjørt løssnøen i henget. 

Vi hadde ikke sjekket fergeruten for returen, fordi vi ikke ville ha noe stress over oss. Men også her hadde vi maksimal flaks!! Vi rakk fergen akkurat i det den skulle til å legge fra kai 🙏

I bilen var det fornøyde smil og god stemning, alle var enige om at dagen hadde svart til langt over forventningene 🤩

Etter en så bra start , var det bare å krysse fingrene for at lørdagens tur skulle bli minst like bra.

Takker Cathrine, Thor-Inge, Sondre og Espen for turen 🥰

FullSizeRender.jpg

Starten, vi skal opp mellom de to fjellene

FullSizeRender.jpg

Snart over skogsgrensen

FullSizeRender.jpg

Like før det flater ut

FullSizeRender.jpg

Sondre på truger og snowboard

FullSizeRender.jpg

Cathrine og Thor-Inge i godt driv

FullSizeRender.jpg

Bjørndalstinden rett frem, vi skal til venstre

FullSizeRender.jpg
Alle glade over det fine været vi fikk

Alle glade over det fine været vi fikk

FullSizeRender.jpg

Liten pause før siste bakken opp

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Det snæppes

FullSizeRender.jpg

Sondre og Thor-Inge

IMG_8833.JPG
FullSizeRender.jpg

Det blåste godt mot Stetinden

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Sterk vind

FullSizeRender.jpg

Snart oppe

FullSizeRender.jpg

Cathrine og Thor-Inge

FullSizeRender.jpg

Denne dama har ikke høydeskrekk

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Ganske fornøyd med å komme på toppen jeg også 

FullSizeRender.jpg

Et helt vanlig meg bilde 🙈

FullSizeRender.jpg

Familien Storbrua

FullSizeRender.jpg

Sondre

FullSizeRender.jpg

Vi gikk bort til høyeste punkt

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Nedkjøringen

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Fiiiin bakke

FullSizeRender.jpg

Sondre

FullSizeRender.jpg

Kjører stil

FullSizeRender.jpg

Cathrine og Espen

FullSizeRender.jpg

Cathrine

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Gutta bygger borg

FullSizeRender.jpg

Med utsikt

FullSizeRender.jpg

Endelig mat

FullSizeRender.jpg

Sondre i fin stil

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Sondre i superbra snø 👌

FullSizeRender.jpg

Cathrine

FullSizeRender.jpg

Espen

FullSizeRender.jpg

Thor-Inge

FullSizeRender.jpg

Espen

FullSizeRender.jpg

Summit - to - sea

IMG_9230.JPG

Løypa vi gikk

IMG_9238.JPG
Inntegnede ruter til Rundfjellet, Bjørndalstindan og Stetinden. Kart lånt av Kugo 😊 

Inntegnede ruter til Rundfjellet, Bjørndalstindan og Stetinden. Kart lånt av Kugo 😊 

Klem fra Hege 😘