Rødtinden 470 moh. På årets siste dag 31.12.2018

(reklame)

Hei på dere :)

Årets siste dag serverte flatt lys, varierende føre, vindstille ved start og god bris på toppen. Godt selskap, masse frisk luft og store smil :)

Tradisjon tro er det alltid topptur nyttårsaften. Noen ganger går turen tidlig på dagen, andre ganger på kvelden. Dette uansett vær, føre, med eller uten ski.  I år var det flere hensyn som måtte tas, så turmålet ble Rødtinden, ikke så langt å kjøre, ikke så langt å gå, og veldig kjekt når jeg har dårlig tid og jeg må rekke butikken, kaffe latte, matlaging og logistikk.  I dag var det folksomt på Rødtinden og Finnlandsfjellet, hvor det alltid er folk. Det er ikke det mest spennende fjellet, men er man godt kjent finnes det mange flotte urørte nedkjørings muligheter. Dette fant vi også i dag, til tross for at vi gikk i kø opp.  På nyttårsaften var det flere skiglade som fant veien ut for brenne litt ribbefett, finpusse formen og nyte en dag med oppholdsvær. Formen min kunne vært bedre, og det kjentes godt at jeg har brukt mange måneder med jobbing inne, til hjemmesiden og alt annet som må gjøres når man starter egen bedrift. Men, endelig er jeg kommet såpass aujour at jeg er klar for topptur igjen. Ønsker meg masse mere snø, så la det bare snø.

Tradisjon tro er det alltid topptur nyttårsaften. Noen ganger går turen tidlig på dagen, andre ganger på kvelden. Dette uansett vær, føre, med eller uten ski.

I år var det flere hensyn som måtte tas, så turmålet ble Rødtinden, ikke så langt å kjøre, ikke så langt å gå, og veldig kjekt når jeg har dårlig tid og jeg må rekke butikken, kaffe latte, matlaging og logistikk.

I dag var det folksomt på Rødtinden og Finnlandsfjellet, hvor det alltid er folk. Det er ikke det mest spennende fjellet, men er man godt kjent finnes det mange flotte urørte nedkjørings muligheter. Dette fant vi også i dag, til tross for at vi gikk i kø opp.

På nyttårsaften var det flere skiglade som fant veien ut for brenne litt ribbefett, finpusse formen og nyte en dag med oppholdsvær. Formen min kunne vært bedre, og det kjentes godt at jeg har brukt mange måneder med jobbing inne, til hjemmesiden og alt annet som må gjøres når man starter egen bedrift. Men, endelig er jeg kommet såpass aujour at jeg er klar for topptur igjen. Ønsker meg masse mere snø, så la det bare snø.

FullSizeRender.jpg

Snart oppe

FullSizeRender.jpg

Folksomt på toppen. Godt å se at så mange finner veien ut 😍👍

FullSizeRender.jpg

Det var køtilstander på hovedtoppen, så vi valgte gå ut mot Ersfjorden, nydelig utsikt mot Kattfjordeidet, Buren, store Blåmann mm

FullSizeRender.jpg

Når skiene er så lette at de blir tatt av vinden 😅

FullSizeRender.jpg

Forsøkte å tenne en fakkelboks, men det blåste for mye at det gikk dessverre ikke. 🙄 

IMG_1313.JPG

Godt Nytt År 🥂 

FullSizeRender.jpg

Så fornøyde med våre Gogglesoc 👌 https://tracx.no/gogglesoc.html (reklame)

Ble som vanlig en del posing på toppen ;-)

Ble som vanlig en del posing på toppen ;-)

FullSizeRender.jpg

Kari og Carina klare for nedkjøring, og Carina leter etter pudder uten gjennomslags skare (alt ser jo så fint ut på overflaten).

FullSizeRender.jpg

Her begynte det å bli ok forhold, men jeg kjente at det er lenge siden jeg hadde vært på ski, og Crossfitøkta fra i går kjentes også GODT i lårene 😳 

FullSizeRender.jpg

Vi måtte nesten helt ned til tregrensen før vi fant puddersnø, uten gjennomslag, kartong og skare rett under. Please la det komme mer snø 🙏 

FullSizeRender.jpg

Jeg har slitt veldig med å finne skistrømper som sitter godt, er passe tykke, som holder meg varm og som ikke blir hullete etter femte gangs bruk. Darn Tough imponerer meg veldig 👌 

https://tracx.no/darntough.html (reklame)

FullSizeRender.jpg

Afterski (kl.14j ble en «hege» dobbel latte på byens desidert beste cafe Risø http://www.risoe-mk.no

På vei fra lille toppen mot Ersfjorden, klare for nedkjøring.

På vei fra lille toppen mot Ersfjorden, klare for nedkjøring.

Foto : Bård Fredheim

Tusen takk for turen til Kari, Espen og Carina

Klem fra Hege