Pakningsplan for sommerturer

Hei på dere!

Jeg får ofte spørsmål hva jeg har med meg på turene mine, og vil derfor dele hva jeg prioriterer å pakke med meg på mine turer.

Pakningsplan for sommerturer og dagsturer:

 • Vindjakke evt. Gore-Tex jakke

 • Vindbukse evt Gore-Tex bukse

 • Isolasjon: Ullgenser eller fleece

 • Buff

 • Hansker

 • Votter

 • Lue

 • Ekstra sokker i ull (Darn Tough)

 • Camelback/ Ospray 1,5 liter drikkesystem.

 • Thermos med Twinings Blackcurrant Tea

 • Slynge med karabinkroker

 • Hodelykt (vår og høst)

 • Plaster, Sportstape, Ibux, Zyretc

 • Grorilla tape (funker til alt, skader på klær, utstyr eller meg selv)

 • Papir

 • Solbriller

 • Caps

 • Solkrem

 • Mat (Har gjerne smurt meg en god og sunn matpakke med egg, avokado med mer)

 • Nøtter og Sjokolade

 • Redbull

 • Myggmiddel

 • Gamasjer til evt joggesko

 • Kamera med stativ

 • Shelter (Vindsekk)

 • Shorts

 • Singlet.

 • Arc`Teryx 25 liter til 38 liter ( Varierer litt på turlengde, mål og værforhold)

Du tenker kanskje at dette er veldig mye å ha med seg på turer på vår, sommer og høst, men jeg har erfart at været skifter veldig fort, og har brent meg på å ha for lite med meg når jeg har startet turer i strålende vær og høye temperaturer.

Erfaringsmessig kan man heller ikke forvente å få raskt hjelp dersom uhellet er ute, og da er det svært viktig å kunne klare seg til hjelp kommer frem.

I tillegg liker jeg å ha med utstyr for å kunne hjelpe andre turfolk jeg møter, og som trenger hjelp. Å ta høyde for det meste når man er på tur, er en trygghet i seg selv, og da slipper jeg å stresse dersom vær og føreforhold endrer seg. Da har jeg kontroll på meg selv, og vet at jeg vil kunne klare meg.

Jeg er jo også selvfølgelig på kortere turer hvor jeg ikke har alt dette med, men det hører faktisk til skjeldenhetene. Jeg ser på turene mine som både kos, rekresjon og trening. Å bære med seg litt ekstra er bare god trening ;-)

Dessuten finnes det så utrolig mange flotte produkter som nesten ikke veier noe. Dette gjør det også lettere for oss å kunne være forberedt på alt hva friluftslivet og fjellene byr på.

Dersom det er av interesse vil jeg legge ut hvilke produkter jeg bruker, og mine erfaringer på disse.

Ønsker dere alle fine turer :-)

Klem fra Hege