Blåisvatnet 20.06.2019

FullSizeRender.jpg

Hei igjen ☺️

Torsdag tok Lina og jeg turen til Lenangen og Blåisvatnet (sorry til dere som mener det heter noe annet, #kjærtvannharmangenavn). 

Været var upåklagelig og det lovet godt. ☀️ Vi hadde ca 4 timer på oss før vi måtte være tilbake ved fergeleiet, om vi skulle ha håp om å få plass på fergen. Litt dumt å ikke kunne bruke hele dagen, men ikke alltid det klaffer selv på en godværsdag.

Fra parkeringen er det en godt merket sti den 4,2 kilometer lange veien frem til Blåisvatnet som ligger vakkert plassert ved foten av Lenangsbreèn. Terrenget består av runde steiner. Noen små bekker som må krysses, lyng og større steiner på slutten.

Siden jeg vanligvis går på turer der det er mye oppover, synes jeg denne turen er både lettgått og fin, selv om mange synes det er utfordrende med de runde steinene.

I godt driv brukte vi ca en time fra parkeringen, men jeg beregner alltid en halv time ekstra, for å vite at jeg kan rekke fergen tilbake.

Jeg har lenge hatt lyst til å bade i det vannet. Det ser forlokkende ut, og så vakkert at jeg nesten glemmer at det faktisk kommer fra en isbre, og er ISKALDT 🥶.

Men, noen har jo mestret den kulden før meg, så hvorfor skulle ikke jeg klare det samme?! 😄

Det handlet for min del bare om å bestemme seg (OG at jeg hadde blitt utfordret) «det kommer du ikke til å gjøre» ble til - ja det skal jeg! Og jeg gjorde det 😄ikke bare en dukkert, det ble fire 🙈🐬💦

Første var så kaldt at jeg nesten ikke fikk puste 😱 det ble hyperventilering Big Time! Men, det ga seg fort og fjerde duppet var faktisk ikke så ille 😅.

Mestringsfølelsen er uvurderlig 👌 Og jeg måtte gi meg selv en klapp på skuldra etterpå. Lina tok også utfordringen, og hoppet uti 👊👊.

Omgivelsene er utrolig flotte, og hadde værmeldingen vært bedre, så hadde vi overnattet i telt. Men, det får bli neste gang, som forøvrig også kommer til å bli en gjentakelse av badestuntet vårt  😁.

Takker Lina for turen og en artig opplevelse sammen 🥰

Litt info om Båisvannet:

Ca 50 minutters kjøretur fra Tromsø, pluss ca 20 minutter på ferge. På Svendsby tar du til venstre og kjører mot Jægervatnet. I Sør Lenangsbotn, ca 15 minutters kjøretur fra fergeleiet, kommer du til en stor parkeringsplass på høyre side av veien. Derfra er det en godt merket sti. Selve turen er på ca 8 kilometer i slakt terreng. Først på slutten er det større steiner og ur man må over før man kommer ned til vannet som ligger på 189 moh. Blant lokale kalles vannet for Blåisvatnet, men det har flere ulike kart navn. Den klare blå fargen kommer av smeltevannet fra Lenangsbreèn. 

Dette er en tur som passer for både barn, voksne og eldre.

Turen anbefales tas på sommeren og på høsten. Helst i sollys, da er blåfargen mest intens.

Klem fra Hege ☺️

IMAGE.JPG

Startstedet

FullSizeRender.jpg

Godt tilrettelagt

FullSizeRender.jpg

Liten steinbru

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Klopping over myra

FullSizeRender.jpg

Godt merket

FullSizeRender.jpg

Fine blomster

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Flatt og fint

FullSizeRender.jpg

Prøvde min Lensball for første gang 👌 

Det bades 😅 

Det bades 😅 

FullSizeRender.jpg

Ser ut som det nytes 🥶😅 

FullSizeRender.jpg

Godt å få på seg ullgenseren etterpå

FullSizeRender.jpg

Litt vandring ved vannet

FullSizeRender.jpg

På vei hjem etter en flott dag