Stortinden 824 moh søndag 07.04.2019 med KnowitHei igjen 😊 Ved en tilfeldighet ble jeg kontaktet via Instagram, og forespurt om å ta med et følge på 19 personer på en trygg topptur i området rundt Tromsø. I utgangspunktet jobber jeg ikke med større grupper enn 4, så dette ville bli en helt ny utfordring for meg.  Jeg er ikke utdannet fjellguide, og er derfor veldig ydmyk i forhold til de guider som har tatt den lange og krevende utdannelsen.  Jeg jobber utfra «tours by locals» basert på lokalkunnskap og erfaring. Dette er noe jeg alltid er ærlig om de gangene jeg får forespørsel om å gå topptur. Toppturer blir da lagt til «snille» fjell uten høy risiko. Ønsker noen røffere turer, så er ikke jeg den rette å spørre i jobbsammenheng. Dette turfølget ønsket likevel tur med meg, og lurte på om jeg kunne ordne en «guide» til. Da ble det til at Espen og jeg tok oppdraget, slik at de kunne få seg en flott skitur mens de var i Tromsø.  I følge langtidsvarselet skulle det bli ok vær, og siden gruppen var såpass stor valgte jeg Stortinden på Ringvassøya som et passende turmål. Toppen kjenner jeg svært godt, og vet hvor jeg kan finne fin snø og trygge omgivelser selv ved høy skredfare.  Vi hadde avtalt møtes på Ringvassøya i halv 10 tiden, og det var en munter fin gjeng på 17 stykker som stilte opp og var klare for tur. Innen vi var kommet oss over skogkrattet hadde vi hatt det meste av vær, alt fra solglimt, snø og dårlig sikt. Med andre ord – alt som normalt i nord Norge 😆 Stemningen var likevel helt strålende 👌  Selv om de fleste naturlig nok ønsker seg sol, blå himmel og flott utsikt betyr snøbyger påfyll og bedre snø (man må se det fra den positive siden😉). Og god snø er aldri feil på topptur! Det er i alle fall noe alle vil ha etter at man har gått opp nesten 1000 høydemeter. Selv om vi ikke fikk den fine utsikten fra toppen, eller bratte bakker, så var forholdene utrolig bra. 20-40 cm ubunden snø på fast såle, i tillegg til at været klarnet opp under nedkjøringen. Jeg tror alle fikk en flott tur, og flere i gruppen tok til og med en ekstra runde opp en av bakkene for mere pudderkjøring. Jeg har ikke hatt så stort turfølge før, men gruppen fra Knowit var en fantastisk gjeng å ha med seg på tur. Alle var muntre og disiplinerte, og det er ikke hverdagskost for meg å ha så mange kjekke menn gående/ diltende bak meg 😁 Det kan vel ikke sees på annen måte enn at det ble en drømmedag på jobben, i allefall for meg 😉. Etter nesten 5 timer på tur var vi tilbake ved parkeringen. Her fikk alle servert kald cola før de ble hentet, og kjørt tilbake til byen for nye spennende dager på ski.  Takker Knowit for tilliten, og for at de valgte meg som deres «guide». 😍    Info om Stortinden:   En ekte «sea to summit» topp, som er godt egnet for et større turfølge. Toppen byr på nesten 5 kilometer med fin nedkjøring, flott utsikt og er perfekt på dager med høy skredfare.  Det finnes en stor parkeringslomme ved Storneset og elven ca 30 minutters kjøretur fra Tromsø.  Vær obs på høye og store skavler mot nord- nordøst. Hold deg godt innenfor kanten. Husk en skavel kan knekke 45 grader og mange meter innover selv om du står på fast fjell.  Tidsbruk er beregnet til 3-5 timer.

Hei igjen 😊

Ved en tilfeldighet ble jeg kontaktet via Instagram, og forespurt om å ta med et følge på 19 personer på en trygg topptur i området rundt Tromsø. I utgangspunktet jobber jeg ikke med større grupper enn 4, så dette ville bli en helt ny utfordring for meg.

Jeg er ikke utdannet fjellguide, og er derfor veldig ydmyk i forhold til de guider som har tatt den lange og krevende utdannelsen. 

Jeg jobber utfra «tours by locals» basert på lokalkunnskap og erfaring. Dette er noe jeg alltid er ærlig om de gangene jeg får forespørsel om å gå topptur.

Toppturer blir da lagt til «snille» fjell uten høy risiko. Ønsker noen røffere turer, så er ikke jeg den rette å spørre i jobbsammenheng.

Dette turfølget ønsket likevel tur med meg, og lurte på om jeg kunne ordne en «guide» til. Da ble det til at Espen og jeg tok oppdraget, slik at de kunne få seg en flott skitur mens de var i Tromsø.

I følge langtidsvarselet skulle det bli ok vær, og siden gruppen var såpass stor valgte jeg Stortinden på Ringvassøya som et passende turmål. Toppen kjenner jeg svært godt, og vet hvor jeg kan finne fin snø og trygge omgivelser selv ved høy skredfare.

Vi hadde avtalt møtes på Ringvassøya i halv 10 tiden, og det var en munter fin gjeng på 17 stykker som stilte opp og var klare for tur.

Innen vi var kommet oss over skogkrattet hadde vi hatt det meste av vær, alt fra solglimt, snø og dårlig sikt. Med andre ord – alt som normalt i nord Norge 😆 Stemningen var likevel helt strålende 👌


Selv om de fleste naturlig nok ønsker seg sol, blå himmel og flott utsikt betyr snøbyger påfyll og bedre snø (man må se det fra den positive siden😉). Og god snø er aldri feil på topptur! Det er i alle fall noe alle vil ha etter at man har gått opp nesten 1000 høydemeter.

Selv om vi ikke fikk den fine utsikten fra toppen, eller bratte bakker, så var forholdene utrolig bra. 20-40 cm ubunden snø på fast såle, i tillegg til at været klarnet opp under nedkjøringen.

Jeg tror alle fikk en flott tur, og flere i gruppen tok til og med en ekstra runde opp en av bakkene for mere pudderkjøring.

Jeg har ikke hatt så stort turfølge før, men gruppen fra Knowit var en fantastisk gjeng å ha med seg på tur. Alle var muntre og disiplinerte, og det er ikke hverdagskost for meg å ha så mange kjekke menn gående/ diltende bak meg 😁 Det kan vel ikke sees på annen måte enn at det ble en drømmedag på jobben, i allefall for meg 😉.

Etter nesten 5 timer på tur var vi tilbake ved parkeringen. Her fikk alle servert kald cola før de ble hentet, og kjørt tilbake til byen for nye spennende dager på ski.

Takker Knowit for tilliten, og for at de valgte meg som deres «guide». 😍

 

Info om Stortinden:

En ekte «sea to summit» topp, som er godt egnet for et større turfølge. Toppen byr på nesten 5 kilometer med fin nedkjøring, flott utsikt og er perfekt på dager med høy skredfare.

Det finnes en stor parkeringslomme ved Storneset og elven ca 30 minutters kjøretur fra Tromsø.

Vær obs på høye og store skavler mot nord- nordøst. Hold deg godt innenfor kanten. Husk en skavel kan knekke 45 grader og mange meter innover selv om du står på fast fjell.

Tidsbruk er beregnet til 3-5 timer.

FullSizeRender.jpg
Litt skog i starten
FullSizeRender.jpg

Kommet oss over skogsgrensen

FullSizeRender.jpg

God stemning

FullSizeRender.jpg

Stopp for å samle gruppen

FullSizeRender.jpg

Teknisk stopp

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Litt dårligere sikt igjen

FullSizeRender.jpg

Starten på toppflanken

FullSizeRender.jpg

Nesten oppe

FullSizeRender.jpg

Alle på toppen 

FullSizeRender.jpg

Joda, det var pow pow pow 👌 

FullSizeRender.jpg

Spreke folk

FullSizeRender.jpg

Og leken

FullSizeRender.jpg

Randone

FullSizeRender.jpg

Snowboard

FullSizeRender.jpg

Telemark

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Fine signaturer av jentene i følget (mitt til høyre)

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Her signerte vi fjellsiden

FullSizeRender.jpg

Det vurderes ny opptur

FullSizeRender.jpg

På med fellene igjen

IMG_1267.JPG

Klare for en runde til

FullSizeRender.jpg

Mens andre tar armhevinger for å holde varmen 😁 

FullSizeRender.jpg

Runde 2

FullSizeRender.jpg

Viktig med publikum som dokumenterer

FullSizeRender.jpg

Fin snø 👌👌 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

We Are Knowit 

FullSizeRender.jpg

Siste etappe ned

IMG_1166.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Transporten klar for retur tilbake til Tromsø

IMG_1955.JPG

Ruten vi valgte

IMG_1954.JPG

Tallene viser antall kilometer

Klem fra Hege 😘