SÀPMI GENSEREN

Hei igjen ☺️

Nå er det lenge siden jeg har lagt ut noe om strikking. Det er ikke fordi jeg ikke strikker, det gjør jeg alltid. Men jeg har jobbet med en genser som har krevd en del konsentrasjon. Sàpmi genseren.

Da jeg så bilde av genseren første gang visste jeg at denne måtte jeg bare strikke, og det helst i full fart. Jeg er slik at straks jeg legger opp på bolen til en genser, har jeg en ny på gang i hodet. Derfor ender jeg ofte opp med minst 2 – 3 prosjekter på gang samtidig. Sàmpi genseren skulle vise seg til å bli litt krevende for meg. Først og fremst fordi jeg hele tiden måtte ha fokus for å holde tritt med mønsteret, det er MYE mønster.  Bolen gikk det etterhvert greit med. Jeg måtte underveis skaffe meg en magnettavle til å legge mønsteret på, slik at jeg kunne flytte opp en markør etter hver omgang. Da løsnet det. Den magnettavlen var forøvrig ikke lett å få tak i. Jeg var innom flere forskjellige bokhandlere, Panduro, garnbutikker og var i ferd med å gi opp før jeg omsider fant en på Fingerbølla, sy og strikkeforhandler på Pyramiden kjøpesenter i Tromsdalen. Armene ble neste utfordring, mønsteret kom ikke til å gå opp, det visste jeg. Men måtte altså strikke en halv arm, før jeg knakk «koden». Etter det gikk resten greit 👌  Da jeg skulle sette sammen armer med bolen ble det litt krevende igjen. Jeg trodde jeg fulgte oppskriften, men bommet litt der. Jeg fikk ikke mønsteret til å stemme helt, det ble skjevt og min aller første raglanfelling ble heeeeelt feil. Etter 10 cm måtte jeg bare innse at skulle denne genseren bli noe av, var det bare bite i det sure eplet og rekke opp. Mange ville kanskje bare fortsatt og strikket den ferdig, for det hadde sikkert gått greit det også, men jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle ha den med mønsteret midt på. Jeg angrer ikke på det valget.  Det ble litt telling, og nye fellinger til armene før jeg gjorde et nytt forsøk. To dagers strikking fikk bare være. Jeg er utrolig glad jeg tok den ekstra jobben og startet på nytt. For nå hadde jeg knekt den «koden» også, og alt stemte. Sapmi genseren er inspirert av gammelt samisk mønstre og kultur og skal etter oppskriften strikkes i det islandske garnet Allafoslopi. Genseren er designet av Northernknitting - Stine Viberg. Sjekk ut instagram kontoen, der vil du kunne finne masse flott inspirasjon. Jeg er ikke glad i for tykke gensere, og valgte derfor strikke min genser i Lettlopi som er et litt tynnere garn. Da måtte jeg omregne litt på str. Jeg strikket min i størrelse XL som tilsvarer S/M. Jeg startet med pinne 4.5, men synes den så liten ut i starten så byttet til pinne nr.5  Valgte hvit fargekode 10051 og blå fargekode 11402. Takk til Bundingen på Jekta for god hjelp 😊 Å strikke denne genseren ga meg god mestringsfølelse. Dersom du har latt deg inspirere er det derfor ingen grunn til ikke å prøve. Litt utfordringer må man ha. Lykke til ☺️

Da jeg så bilde av genseren første gang visste jeg at denne måtte jeg bare strikke, og det helst i full fart. Jeg er slik at straks jeg legger opp på bolen til en genser, har jeg en ny på gang i hodet. Derfor ender jeg ofte opp med minst 2 – 3 prosjekter på gang samtidig.

Sàmpi genseren skulle vise seg til å bli litt krevende for meg. Først og fremst fordi jeg hele tiden måtte ha fokus for å holde tritt med mønsteret, det er MYE mønster.

Bolen gikk det etterhvert greit med. Jeg måtte underveis skaffe meg en magnettavle til å legge mønsteret på, slik at jeg kunne flytte opp en markør etter hver omgang. Da løsnet det.

Den magnettavlen var forøvrig ikke lett å få tak i. Jeg var innom flere forskjellige bokhandlere, Panduro, garnbutikker og var i ferd med å gi opp før jeg omsider fant en på Fingerbølla, sy og strikkeforhandler på Pyramiden kjøpesenter i Tromsdalen.

Armene ble neste utfordring, mønsteret kom ikke til å gå opp, det visste jeg. Men måtte altså strikke en halv arm, før jeg knakk «koden». Etter det gikk resten greit 👌

Da jeg skulle sette sammen armer med bolen ble det litt krevende igjen. Jeg trodde jeg fulgte oppskriften, men bommet litt der. Jeg fikk ikke mønsteret til å stemme helt, det ble skjevt og min aller første raglanfelling ble heeeeelt feil.

Etter 10 cm måtte jeg bare innse at skulle denne genseren bli noe av, var det bare bite i det sure eplet og rekke opp. Mange ville kanskje bare fortsatt og strikket den ferdig, for det hadde sikkert gått greit det også, men jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle ha den med mønsteret midt på. Jeg angrer ikke på det valget.

Det ble litt telling, og nye fellinger til armene før jeg gjorde et nytt forsøk. To dagers strikking fikk bare være. Jeg er utrolig glad jeg tok den ekstra jobben og startet på nytt. For nå hadde jeg knekt den «koden» også, og alt stemte.

Sapmi genseren er inspirert av gammelt samisk mønstre og kultur og skal etter oppskriften strikkes i det islandske garnet Allafoslopi. Genseren er designet av Northernknitting - Stine Viberg. Sjekk ut instagram kontoen, der vil du kunne finne masse flott inspirasjon.

Jeg er ikke glad i for tykke gensere, og valgte derfor strikke min genser i Lettlopi som er et litt tynnere garn. Da måtte jeg omregne litt på str. Jeg strikket min i størrelse XL som tilsvarer S/M. Jeg startet med pinne 4.5, men synes den så liten ut i starten så byttet til pinne nr.5

Valgte hvit fargekode 10051 og blå fargekode 11402. Takk til Bundingen på Jekta for god hjelp 😊

Å strikke denne genseren ga meg god mestringsfølelse. Dersom du har latt deg inspirere er det derfor ingen grunn til ikke å prøve. Litt utfordringer må man ha.

Lykke til ☺️

FullSizeRender.jpg

Her er den ferdig. Ble veldig fornøyd, og glad for  at jeg aldri ga opp. 🤩 

Synes den så liten ut, måtte måle på en Riddari jeg har fra før, som er strikket i samme garn på pinne 4,5. På grunn av alt mønsteret valgte jeg gå opp 0.5, til pinne 5, og da ble genseren helt passelig til meg. Tilsvarer en S/M.

Synes den så liten ut, måtte måle på en Riddari jeg har fra før, som er strikket i samme garn på pinne 4,5. På grunn av alt mønsteret valgte jeg gå opp 0.5, til pinne 5, og da ble genseren helt passelig til meg. Tilsvarer en S/M.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
Første armen

Første armen

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
Prøvde med hvit raglan først. Det ble helt feil, og alt ble bare rot. Bildet er tatt noen cm før jeg startet rekke opp.

Prøvde med hvit raglan først. Det ble helt feil, og alt ble bare rot. Bildet er tatt noen cm før jeg startet rekke opp.

Den verste jobben 😬

Den verste jobben 😬

Etter jeg hadde rekket opp «litt» 🙄

Etter jeg hadde rekket opp «litt» 🙄

FullSizeRender.jpg

Her har jeg omsider fått til raglanfelling. Måtte ty til YouTube 😅

Magnet tavlen

Magnet tavlen

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_6417.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Klem fra Hege 🥰