Skiglede på Ringvassøya

FullSizeRender.jpg

Hei på dere😊

Ja, når vi endelig har fått litt snø var tiden kommet til å sjekke ut forholdene på Ringvassøya. Etter uendelig mye måkking på hytta, så visste vi at snøen var kommet i passe mengder også der steinura må forseres. For ja, det er mye steinur på Ringvassøya 😆

FullSizeRender.jpg

Selv om jeg følger mye med på vær og vindforhold gjennom vinteren, sjekker jeg alltid Varsom før jeg drar ut på tur. (Appen kan du laste ned på din mobil om du ikke allerede har gjort det)  I dag viste den faregrad 2, men likevel foretrekker jeg litt slakere topper når værforholdene har vært slik de har vært, med mye nedbør og vind.

Planen var Stortinden, men vi endte opp litt lengre nordover, og fant spor fra 2 som hadde startet litt tidligere enn oss. Flax, da ble det ikke så mye grynning, for hær var det kommet en del snø av den fine sorten 🤩

FullSizeRender.jpg

FullSizeRender.jpg

Mye god informasjon på Varsom.no og regObs

FullSizeRender.jpg

Likevel er det ganske glissent til å være på denne tiden av året. Man bør derfor være litt obs på røtter og stein som ligger like under nysnøen.

FullSizeRender.jpg

Det viste seg at en av de to som startet før oss var ute på oppdrag for NVE i forbindelse med regObs, og vi fant en av snøprofilene tatt like ved den ene litt brattere bakken som har et lite parti rundt 30 grader. Det er mange «veier» til toppen, og selv om vi har vært der mange ganger før er det sjelden vi går akkurat der vi gikk sist gang. I dag valgte vi gå opp der vi hadde planer om å kjøre ned, og sporet ble lagt ut i fra det vi vurderte som trygge forhold, med ubetydelig vindpåviket puddersnø 🤩🤩

FullSizeRender.jpg

Her er de på vei ned.

Jubel, snøsprut og store glis 😁

Jubel, snøsprut og store glis 😁

FullSizeRender.jpg

De glade skikjørerne som startet før oss, og som hadde tråkka spor, tusen takk ☺️

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Flatt lys på fjellet

FullSizeRender.jpg

Dagens turmål, 658moh

FullSizeRender.jpg

Store skavler 😳

FullSizeRender.jpg

Pudderlykke ❄️❄️❄️❄️👍 

IMG_2695.JPG

Drømmeføre ❄️😁 

FullSizeRender.jpg

Etter noen kjappe bilder på toppen, raskt klesskift (tørr trøye), og på med hjelm og lykt så bar det nedover i drømmeføre. Så digg 👌👌

Lyset var ikke mye å skryte av i dag, overskyet og flatt lys siste delen av turen på vei opp, men med lyskasterne til Moonlight Bright As Day 5000 spiller det ingen rolle, den lykten altså 👍👍 (ikke sponset, har kjøpt selv 😊)

Da er det bare å håpe været holder seg fremover, og at den fine snøen vi har fått rundt om får ligge til nytelse for oss skiglade i Tromsø.

Klem fra Hege