Reportasje i avisa Nordlys 28.12.18

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Hei på dere,

I forbindelse med mitt bidrag med Vinterturboka i Tromsø, ønsket avisa Nordlys og lage en reportasje om Pudderpiken/ Hege Nilsen.

Motvillig svarte jeg ja, og dro på tur med journalist og fotograf Yngve Olsen i den tro at det var Vinterturboka som stod i fokus. Turen ble først utsatt en uke på grunn av speilholke og regn, men så kom endelig snøen vi trengte for å komme oss ut på en stemningsfull førjuls tur. Været var helt perfekt for årstiden, desember, adventstid og snart jul. Snøen lå tung på de høye grantrærne bak Asko ved Laukslett.

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Som bildene viser trenger vi skiglade fortsatt godt med snø før vi kan senke skuldrene og ikke tenke så mye på stein og røtter som stikker frem. Kabelgata har flere små elver og kan være vrien og forsere på snøfattige forhold. Men vi kom oss over, Yngve på truger og jeg på nyinnkjøpte randoneski fra Burfjord.

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Bilder ble tatt underveis, mens spørsmålene haglet på. Her måtte jeg fortelle alt om hvorfor jeg bruker navnet Pudderpiken, når jeg begynte med tur, mine anbefalinger mm. Jeg skjønte fort at dette ikke bare dreide seg om Vinterturboka for Tromsø. Sånt blir man fort litt stresset av. Hva vil han skrive, hvordan vil det se ut, hvordan vil det oppfattes av leserne, hvorfor skulle folk ville lese om meg, ho Hege.

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Heldigvis er det ikke opp til meg og bedømme. Men når reportasjen omsider kom, så ble jeg lettet. Jeg synes Yngve har klart å fremstille godt hvem jeg er. Og bildene ble fine, alle bortsett fra et, det har jeg ikke delt her ;-)

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Det jeg hadde gruet meg til ble en veldig koselig førjuls tur med masse (okey, kunne vært mer) nysnø, vindstille og skikkelig julekortstemning. Tiden fløy og plutselig var vi på vei tilbake til byen. Fornøyde begge to. Yngve var en flott turkompis, og som dere kan se en dyktig fotograf. Veldig bra timing at den kom nå i forbindelse med oppstarten av Pudderpiken Arctic Adventures, og ferdigstillelsen av hjemmesiden min som det har vært jobbet mye med i flere måneder. Når man ikke kan så mye selv, må man ha hjelp, og ting tar tid. Men endelig er den klar til å publiseres.

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Foto: Yngve Olsen

Tusen takk for turen til Yngve, flotte bilder og fin tekst. Jeg føler meg heldig. Å det var virkelig ingenting å grue seg til likevel :-)

Foto: Hege Nilsen

Foto: Hege Nilsen

Her er et lite utdrag fra avisen med noen av mine tips for vinterturer :

HEGES TIPS FOR TUREN

På vinterturer er det alltid ull innerst mot kroppen. Så kommer det skallbekledning over. Jeg begynner alltid turene med lite klær under. Jeg fryser litt, men man går seg fort varm. Trikset er å ikke gå seg svett. Da blir man kald.

I sekken har jeg med meg ekstra skift. Sokker, ulltrøye, bøff og flis- eller ullgenser. Og alltid en dunjakke. I tillegg ligger hjelm, en ekstra lue og vindvotter under lokket på sekken. Jeg har også en ekstra hodelykt med meg. Den lille bruker jeg når jeg går oppover. På nedfarten bruker jeg en skikkelig hodelykt som lyser opp halve fjellet.

I sekken ligger også en shelter –en «vindpose» å krype inn i om det blir mye vær og vind.

Litt mat og drikke må også med. Nøttemix i lomma for småspising underveis, og en vanlig matpakke pluss noe varmt og kaldt å drikke. Camelback er litt trøblete om vinteren – den kan fryse til is.

Gorillateip er alltid med. Med den kan du fikse hull i jakken eller buksa, og skibindingen kan berges om uhellet er ute. Jeg har også med meg slynge og karabinkrok. Kan være praktisk til så mangt. For eksempel heise ned sekken, løfte unna steiner eller hva det måtte være. Det er kjekt å ha selv om det er sjeldent jeg får bruk for den.

Skredutstyr er selvsagt også ALLTID med på vinterturer!

For dere som vil lese hele artikkelen følg denne linken :

https://www.nordlys.no/topptur/friluftsliv/sosiale-medier/i-en-periode-hatet-hege-a-dra-pa-tur-na-skal-hun-leve-av-det/f/5-34-1029266

Livet er best ute
— Hege